ANTAKYA KAHVESİ - DİYETİSYEN ECEM MULLAOĞLU - ANKARA

blog yazısı ekle !

ANTAKYA KAHVESİ - DİYETİSYEN ECEM MULLAOĞLU - ANKARA

Normal türk kahvesine göre bir kez daha fazla kavrularak yapılır. Çifte kavrulmuş kahve olarak da geçer. Veee köpüksüz yapılır. Tadı biraz daha acıdır ama bir Antakyalı olarak asla vazgeçemeyeceğim bir kahvedir. Nereye gitsem yanımda götürürüm

Kahvenin birçok etkisi olduğunu artık hepimiz biliyoruz. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde Parkinson, Alzheimer gibi tedavisi olmayan hastalıklara yakalanma riskini düşürdüğü görülmüştür.

Yağ asitlerinin oksidasyonuna katkı sağlar.

Yapılan araştırmalara göre kafein metabolizma hızını %3-11 arttırırken yağ yakımını da %1-29 arasında arttırır. Kahve, fiziksel performansın artmasına katkı sağlayan adrenalin hormonunun artışını sağlar. Bu nedenle egzersiz öncesi veya sonrası 1 fincan kahve içmek kalp atım hızını arttırarak performansı olumlu yönde etkiler. Bir fincan türk kahvesi 57 mg kafein içerir. Günlük almanız gereken kafein miktarı yaklaşık 300 mgdır. İçtiğiniz kahve türüne göre içeriğindeki kafein miktarı değişeceğinden miktarı da ona göre değişmelidir .Kahvelerini sade içemeyenler için yanına tatlandıracak bir kuru meyve ekleyebilirsiniz.


Diyetisyen Ecem Mullaoğlu




Ankara Diyetisyenleri