DENGELİ BESLENMEDE DİYETTE KARBONHİDRAT - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

DENGELİ BESLENMEDE DİYETTE KARBONHİDRAT - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Diyette makarna yenir mi?
Ay bir de makarna yanında ekmek mi var?
Ee biz diyeti hiç böyle bilmezdik.

Dengeli ve yeterli beslenmenin büyük çoğunluğunu karbonhidrat kaynakları oluşturur. Karbonhidrat kaynaklarına ekmekler, makarna, pilav, makarna, tahıllar, meyveler, sebzeler dahil olduğu gibi karbonhidrat içeriğinin fazla olmasıyla süt, yoğurt grubu da dahildir. Protein kaynağı olarak tüketiyor olsak da farklı cins karbonhidrat kaynağımızı bu gruptaki besinler de içerir.

Sırayı yağ grubu takip eder. Salatamıza döktüğümüz zeytinyağı, yemeğimize eklediğimiz ayçiçek yağı, yediğimiz etin içeriğindeki yağ, yoğurdumuzdaki ve sütümüzdeki yağ da bu gruba katkı sağlar.

Ve protein kaynağımız direkt et, yumurta, peynir olarak düşünülse de yoğurt ve süt grubu da karbonhidrat içerse de bu grubun baş tacıdır. Ekmeğin ve makarnanın içeriğinde de bir miktar protein olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Sanılanın aksine diyette makarna da verilir, makarnanın yanında ekmek de yenir. Çünkü herkesin enerji ihtiyacı başka, çünkü herkesin makro mikro dağılımı kendine göre.

Bu tabak danışanlarımdan birine ait. Böyle tabaklar görmek beni çok mutlu ediyor, çünkü özenle hazırlandığı bu mesafeden belli oluyor. Danışanım özellikle ekmekten vazgeçemediğini belirtti ve biz de buna yönelik bir liste hazırladık. Sizin de istekleriniz, alışkanlıklarınız ve enerji ihtiyacınız farklı olacağından bu tabak size örnek olması için değil diyetteki yanlış algılara bir ışık olması için paylaşılmıştır.
Sevgiyle kalın

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri