DİYET SÜREKLİ EGZERSİZ BOL TEKRAR - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

DİYET SÜREKLİ EGZERSİZ BOL TEKRAR - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Yaşam tarzı değişikliği diyoruz aslında biz buna. Kökten yapılandırmalarla beslenmemizde veya hayat düzenimizde bizim sağlığımız için olumsuz olan durumları azaltıp yerine olumlu etkileri olan durumları arttırmak. Bir anda değil, 1 haftada 1 ayda değil belki aylar belki yıllar gerekli ama bir bakmışız zihnimiz, bedenimiz, kendimiz çoktan bu düzene alışmışız.

Araştırmalar yıllık aşağı yukarı 270 saatlik egzersizin(haftada hemen hemen 4-5 saate tekabül eder) ömrümüze 3 sene ekleyip, birçok hastalığı geciktirdiğini göstermektedir.
•Bunun için başlangıç olarak kendinize günlük 10 bin adım hedefi koyabilirsiniz.
•Haftalık 150 dakika hafif/orta tempolu egzersizler yapabilirsiniz.
•Her gün yalnızca 20 dakikanızı ayırıp fitness/hiit cardio/zumba fitness tarzı egzersizler yapabilirsiniz.
Önemli olan sizi yormayacak, işkence haline dönüşmeyecek bir egzersiz planını sürekli hale getirmektir.

Kalıcı sürdürülebilir diyetin sırrı ise sizin beslenme planınıza, alışkanlıklarınıza, aile yaşantınıza en yakın ve sosyal yaşantınızı olumsuz etkilemeyecek şekilde tasarlanmış olmasıdır
Aylarca, yıllarca, defalarca denemiş olabilirsiniz. Yeter ki pes etmeyin. Sabır en güzel anahtar. Zihninizdeki inanç ve bizim yakalayacağımız frekansla her şey çok kolay.

Kilo verme/ kilo kontrolü/ kilo alma/ hastalıklarda beslenme/ gebe emzikli beslenmesi/ sporcu beslenmesi/ yeme bozukluklarında beslenme gibi pek çok alanda yanınızdayım.

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri