DİYETTE BÖLGESEL ZAYIFLAMA - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

DİYETTE BÖLGESEL ZAYIFLAMA - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Şu göbek bi gitmez, o kalçalar bir türlü erimez çünkü yolda gidiyor olmanız her zaman doğru yolda olduğunuz anlamına gelmez. Ayşe diyetle 5 kilo verdi diye siz de aynı süreyle ve aynı diyetle 5 kilo vereceğiniz anlamına gelmez. Fatma'nın karnı dümdüz olduysa sizin de aynı form içine gireceğiniz kesin değildir. Bize bahşedilmiş olan bu fiziki yapı genetik bir durumdan ibarettir biraz da. Bazen ne yaparsak yapalım incelemeyen kalçalarımız vardır veya tığ gibi olsak da asla küçülmeyen yanaklarımız. Genetik yapıyla alakalı olan beden şeklimiz törpülenebilir ancak tamamen değiştirilemez.

Bilinen yanlışları önce kafadan silip doğru olanı kabullenip bu yolda ilerleyebilme cesaretine girebilmek ilk adımımız. Bu adımı gerçekleştirdiysek eğer sorunun bir çoğunu çözmüşüz demektir. Sadece diyet veya sadece egzersiz ile kilo vermek mümkündür ancak diyet ve sporla bu iş çok daha hızlanıp daha güzel sonuçlar doğurmaktadır. Sadece diyetle bölgesel olarak istediğiniz forma ulaşmanız her zaman mümkün değil gibi. Burada önemli olan kriter sizin hedefiniz ya da hayalinizdeki fiziki görünüm nasıl sizin vücut yağ oranımız bize neler söylüyor? Diyet geçmişiniz var mı? Daha önceden hiç sporla uğraştınız mı? Bunlar da cevapları önemli olan sorulardır.

Diyetle de sporla da bir şekilde kalori açığı yakaladıkça kilo vermemiz mümkündür. Hedefimiz bizim için zorlu bir süreç olabilir bu zamanlarda diyet egzersiz işbirliğinden yararlanmak gerekir. Unutulmamalıdır ki egzersizle birlikte vücudun enerji ihtiyacı artacaktır ve egzersiz verimi için vücudunuza gerekli olan enerjiyi vermelisiniz yalnızca bu basamakta doğru bir enerji yaklaşımı gerekmektedir. Dengeli ve yeterli olmalıdır.
Kiminin amacı kısa süreli bir hedef kimininkisi ben artık sağlıklı olmak istiyorum hep böyle devam edeceğim olabilir. Amacınız veya hedefiniz her ne ise sürekli ve düzenli olmayan bu durum sizi eski konumunuza geri getirebilir. Kıssadan hisse kişiden kişiye değişen bir sonuç olsa da büyük çoğunlukla diyet de spor da tek başına bölgesel zayıflık sağlamaz. Kimimizin tombik yanakları küçülürken kimimizin karnı düzleşir. Kendimizi hırpalamadan çözüm odaklı yaklaşım gerekli

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri