DİYETTE SABIR - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

DİYETTE SABIR - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Kültürel etkiler, cenazeler, iş yemekleri, arkadaş toplantıları, aile yemekleri derken tüm bunlar düşüncede kişiye kilo aldıracak şeyler gibi görülebilir.

Diyet algımız kendini aç bırakıp %100 sağlıklı beslenmek olarak görüldüğünden bu tarz ortamlarda kişi kendini savunmasız ve çaresiz hissedecektir. Bu olumsuz duygular kişiyi aşırı yemek yemeye itebilir veya kendini iyi hissedeceği anlık yüksek karbonhidratlı veya yüksek yağlı besinleri yönelebilir.

Bu sebeple diyet algısını değiştirmek ilk adım olmalıdır. Birçoğumuz pek çok diyet deneyip istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Bunun en temel nedeni bizim yaşam tarzımıza uygun olmayan beslenme çeşitleridir.

Burada önemli olan olumsuz davranışları güzelleme değil, bunlardan mahrum kalındığındaki tepkinin aşırılığını önlemek adına frenleyerek yavaş yavaş yerine uygun beslenme adımlarını eklemektir.

Kendinizi iyi hissetmediğiniz "her anlamda iyi hissetmediğiniz" beslenme şekilleri faydadan çok zarar sağlayacağı unutulmamalıdır. Yavaş yavaş verilen kilo kalıcı sonuçlar verir. Sabır, farkındalık ve istek en önemli ateş kaynaklarımız olacaktır. Acelemiz yok ya bizim bir yere kaçtığımız yok.

Sürdürülebilir oldukça siz farkında olmadan işler yoluna girmeye başlayacaktır.

Günaydın ve olur da görüşemezsek iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler.

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri