EGZERSİZ YAPMAK - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

EGZERSİZ YAPMAK - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Evlere kapanmak zorunda kaldığımız şu süreçte fiziksel aktivite düzeyimizin de azalmasıyla birlikte bazı istemediğimiz durumlarla karşılaşmış olabiliriz. Bu dönemde kilo almamıza neden olan etmenler arasında

Stres faktörünü baş sıraya alabiliriz sanırım. Stresle birlikte yeme alışkanlıklarımız da epey değişmiş kontrol dışı hale gelmiş olabilir.

İster istemez azalan hareket durumumuza mevcut modumuz eklenince de işler iyice çorba olmuş olabilir. Hepimiz aynı süreçten geçiyoruz, birçoğumuz birebir aynı durumları yaşıyoruz. Yalnızca başa çıkma mekanizmamız başka işliyor. Gelelim egzersiz konusuna. Süre, sıklık üzerinden birkaç tane soru almam üzerine bu konuyu biraz açmak istedim. Beslenmede olduğu gibi egzersizde de istediğimiz şey sürekliliktir. 1 ay yapayım tartıda "50 kiloyu" göreyim tamam gibisinden bir beklentimiz varsa genelde başarısızlıkla sonuçlanan bir döngü içinde sıkışıp kalıyoruz. Egzersizin en güzeli daimi şekilde sürdürebildiğimizdir. Şiddetten ziyade sıklıklar ve istikrar önemlidir. Egzersiz türündense sizi motive edecek hoşunuza giden her türlü hareketi arttırıcı aktiviteye de okeyiz. Bu ister mezdeke açıp göbek atmak olsun, ister crossfit idmanı yapmak olsun isterseniz de sitenizin sahasında güvenli bir şekilde basketbol oynamak olsun. 10 dakika yapıyorsak haftalık sıklığı arttıralım. Sıklıkta okeysek süreyi arttırmaya çalışalım. Hiç hareketimiz yoksa en son leveli, varış noktasını hedefleyip kendinizi zorlayıp egzersizden soğutmak yerine 10 dakika gün aşırı sizi iyi hissettiren bir egzersiz planınız olsun. Sürekli olsun. İlkokul hocamın bize sık sık tekrarladığı çok sevdiğim bir sözü vardır bu duruma da öyle güzel uyar ki "Kayaları delen dalgaların şiddeti değil, sıklığıdır." şeklinde.