HAFTA SONU BESLENME - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

HAFTA SONU BESLENME - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Hafta sonu kahvaltıları geç yapılıyor biliyorum hepinizin haftanın yorgunluğunu atıp alarmsız mışıl mışıl uyuduğunu. Aa ama erken kalkanlar da vardır illaki. O zaman sıradaki parçamız öğle akşam yemeklerinde ne yapsak diye kara kara düşünen düşünürken bir alternatif olsa da onu yapsak canım hızlıca diyenlere geliyor.

✔️Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi kızartmalar oluyor genelde. Biz onu fırında yapsak ne şahane olur. İster kahvaltıda tüketin isterseniz de öğle ve akşam yemeklerinizde.

✔️Hop geldik protein kaynağımıza. Burada tercihimiz illa hayvansal proteinden yana olmak zorunda değil ancak yine de bir protein kaynağımızı tabağımıza eklemiş olalım ki dengemiz bozulmasın. Biz bunun için marinelenmiş ızgarada et tercih ettik. Mangal hepimizin bayıldığı hem midemizi şenlendiren hem sosyal anlamda çok keyif aldığımız aktivitelerden biri ama araya biraz mesafe koymakta fayda var. Hayır canım kalorisinden değil. Kanserojen etkisi yüzünden. Her gün her gün mangal olmaz ki zaten tadı da kalmaz öyle olunca. Arada ızgara, fırın yapın ki mangalı da özleyin biraz.

✔️Şöyle sıcaklarda ferahlatan taze naneli ayran almaz mıydınız? Valla çok yakıştı menümüze şiddetle tavsiyedir.

✔️Mevsim sebzelerinden de misler gibi nar ekşili doğalından, aromasızından, bildiğiniz nar ekşisinden salatamızı da ekledik mi masamıza değmeyin keyfimize. Misler gibi öğle/akşam yemeğimiz hazır.

Sizler bu hafta sonu neler yapıyorsunuz? Menülerinizde neler var? Haydi gelin konuşalım!

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri