HER ZAMAN ÇOK KİLO VERMEK SAĞLIKLI DEĞİLDİR - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

HER ZAMAN ÇOK KİLO VERMEK SAĞLIKLI DEĞİLDİR - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Bu soruya şüphesiz hepimizin cevabı sağ taraf olacaktır. Kim istemez ki zaten? Mesele kilo vermek olunca bu uğurda türlü yolların mübah görüldüğü, çoğu zaman "Ya ne olacaksa olsun şu kiloyu bir vereyim de gerisi hiç önemli değil" denilip sağlık durumunu hiç düşünmediğimiz de ortada.

Duyduk duymadık demeyin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) haftada ortalama 0,5-1 kg ağırlık kaybının en sağlıklı kilo verme şekli olduğunu bildiriyor.

Ha bir de şu gördüğünüz fotoğrafların arka planını ne kadar biliyorsunuz hiç düşündünüz mu?

•İlaç kullanma durumunun olup olmaması (Bazı ilaçlar iştah açabilir, bazısı ödeme sebep olabilir)
•Başlangıç ağırlığı/hedef ağırlığı (Belki siz ideale çok yakınsınız dolayısıyla kilo kaybınız da az)
•Günlük fiziksel aktivite durumu(İşe bile yürüyerek giden biriyle bakkala çakkala araba kullanın harcadığı enerji hiç bir olur mu?)
•Hem siz ne biliyorsunuz 5 kilo verenin neler yiyip neler yemediğini? Siz açlık hissetmeden kilo verebiliyor musunuz? Ee tamam olayımız da tam bu değil mi? Biraz sabır. Vücut da alışsın şu diyete zaten zamanla hiç anlamadan hedefimize ulaşacağız.
•Bir de şu var ki en önemli faktörlerden biri diyebilirim. Hastalık durumu. Sağlıklı bir bireyle PKOS'u olan, hipotiroidi hastası olan, insülin dirençli hastanın durumu hiç kıyaslanamaz.

Azdan az çok çokun gittiği şu dünyada hızlı giden hızla geri gelir. (Lafa bak lafa Mafyatik hafta arası dizisi gibi final yaptım)

Bizim yolumuz bizim diyetimiz bize özel. Sağlıcakla kalın.

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri