KIŞIN NEDEN KİLO ALIRIZ - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

KIŞIN NEDEN KİLO ALIRIZ - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Pek çok sebebi olabilir. Stres, duygusal durum değişikliği, mevsimsel değişiklikler, güneş ışığının azlığıyla yaşadığımız ruhsal buhranlar vs. Genel olarak çoğumuzun fiziksel aktivitesinin azalmasıyla birlikte iş, okul temposuyla birlikte belki de zaman darlığından kaynaklı çabuk tüketime yönelimi bize kilo fazlalığı olarak geri dönüyor. Lahanadan hallice giyindiğimiz kıyafetlerse kilo kamuflajında yardımcı olurken sanıyorum "aman nasılsa yazın hallederim" düşüncesi ile yeme davranışlarımız da değişiyor gibi. Peki öyleyse ne yapmalı da kilo kontrolünü sağlayabilmeli? Bana sorarsanız yemeğinizi her daim yanınızda taşıyın. Dışarıda hazırlanmış yemeklerde kullanılan yağ, besin değeri hatta hijyen konusunda bilgimiz olmadığı aşikar. Tüm bu sebeplerle evde kendi hazırlamış olduğunuz yemekler sizin için daha doğru bir adım olacaktır.

Burun kızartan soğuklarda dışarıda yürüyüş yapmak çok mümkün değil. Bırakın yürüyüşü bir durak önce inip eve yürüyelim gibi öneriler de hayal olmuş durumda ancak kapalı mekanlarda merdiven kullanabilir. Masa başı çalışma durumlarınızda periyotlama şeklinde çalışıp, kısa molalar vererek mekan içerisinde kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Her anlamda sağlığınıza katkı.

Su tüketimini daha ön planda tutabilirsiniz.

Tavsiye etmekten pek hoşlanmadığım bir madde ancak gerçekten kilo almak sizin için bir problem ve bu durumun üstesinden gelmek istiyorsanız ve sizi mutlu edecekse hayır diyemediğiniz karşı koyamadığınız yiyeceklere evinizde, yanınızda çok sık yer vermemeniz sizin için daha iyi olabilir. Her zaman bahsediyorum o bir kare çikolata size dünyayı dar etmemeli, siz onu yediğiniz için kilo almayacaksanız ancak bu durum alışkanlık haline gelmiş ve size "zarar veren" boyutta ise yiyecek alışverişlerinize el atma zamanınız gelmiş demektir.

Sizi üzen, mutsuz eden, strese sokan durumlardan uzak durmanız da naçizane tavsiyemdir. Sizden değerlisi önemlisi yok. Kendinize iyi bakın sevgiyle kalın

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri