METOBOLİZMANIN YAVAŞLAMAMASI İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER - DİYETİSYEN SENANUR ÇEVİK - ANKARA

blog yazısı ekle !

METOBOLİZMANIN YAVAŞLAMAMASI İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER - DİYETİSYEN SENANUR ÇEVİK - ANKARA

Öncelikle belirtmek isterim ki sağdan soldan bulduğunuz diyetleri uygulamayın. Kas ve sıvı kaybı yaşarsanız metabolizmanız inanılmaz yavaşlar.

Hayatınıza egzersiz i mutlaka bu alanda uzman olan kişilere danışarak ekleyin. Kardiyovasküler egzersizleri özellikle haftalık programınıza eklemenizi öneririm.

Katkı maddesi içeren rafine besinlerden uzaklaşın (paketli ürünler). Bunlar vücutta inflamasyonu arttırdığı için zamanla metabolizmanızı olumsuz etkiler.

Günde ortalama 5 porsiyon sebze-meyveyi beslenmenize ekleyin (antioksidan, posa, vitamin-mineraller, flavonoidler vs.).

Antioksidan içeren besinleri ve içecekleri diyetinize her gün kesinlikle ekleyin (turuncu-kırmızı-mor meyve sebzeler, yeşil-beyaz çay, enginar, ıspanak, pancar, fasulye, kakao, E-C-A vitamin kaynakları şeklinde liste uzuyor internetten detaylı araştırma yapabilirsiniz).

Glisemik indeksi ve yükü fazla olan besinlerin tüketimi azaltılmalıdır (pirinç, özellikle sıcak patates, beyaz ekmek, beyaz makarna ve beyaz un vs.) aksi taktirde insülin salınımı artar ve vücut yağ depolamaya gider.Her gün 2-3 porsiyon süt ve süt ürünü tüketin.

Su, su ve su tüketimine dikkat edin kilogram başına 30 ml tüketilmeli.

Uyku düzenine dikkat edin günde 6-8 saat uyku gereklidir. Melatonin hormonunun gücünden yararlanmak için ise 12 den sonra uyumuş olmak gereklidir. Vücudumuzdaki bütün sistemi etkiler.

Baharatların gücüne inanın yemeklerde zevkinize göre bol bol kullanın.

Her gün protein kaynaklı ve sağlıklı yağları içeren besinleri diyetinize mutlaka ekleyin..

Kısacası egzersiz, uyku, su, protein, #antioksidan , yeterli ve dengeli beslenme anahtar kelimelerimizdir.

Senanur Çevik Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi




Ankara Diyetisyenleri