NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

blog yazısı ekle !

NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

Açlığımızın dinamikleri sandığımızdan farklı. Yalnızca aç olduğumuz için yemek yemeyiz ya da tatlı isteğimizin altında yatan neden sadece çikolata, pasta yememek değil. Açlık türlerine şöyle bir bakalım

✔Fizyolojik açlık
✔Haz odaklı açlık
✔Duygusal açlık


Temelde yaşadığımız fizyolojik açlık yani vücudumuz için gerektiği kadar enerji almamakla yaşadığımız açlık diğer açlık mekanizmalarını da etkiliyor. Hissettiğimiz çikolataya duyulan yoğun açlıkken temelinde yeterli enerji almamak ya da karbonhidrat tüketmemek olabiliyor.


Ekmeği kesme furyası, çeşitli şok diyetler, düşük karbonhidratlı diyetleri incelediğimizde hepsi enerjiden oldukça yetersiz vücudun alışkın olduğu bu farklı düzen alt yapıda aşırı yeme ve tatlı isteği durumunu şiddetlendirebiliyor.


Yaşadığınız açlık atakları ve tatlı krizleri durumları için o hafta içinde beslenmenizde keskin farklılıklar olup olmadığını gözlemlemek cevabı bulmanıza yardımcı olabilir.
Sağlıcakla kalın


Meselemiz diyet olsa da olmasa da günlük yaşantımız içinde bizi zehirleyen birçok etmen var biz farkında olsak da olmasak da.


Farkında olduğumuz durumlara kimi zaman müdahale ederken zorlanmıyoruz ancak belki de günün 8-9 saatini harcadığımız sosyal medyadaki paylaşımlar bilinçaltımıza istemsiz şekilde kazınıyor.


• Ani ruh değişimleri.
• Ansızın yaşanan tatlı ya da fast food istekleri.
• Gecenin bir vakti kalkıp yemek yapma durumları.
• Günü mutsuz ve isteksiz geçirme.


✔Gördüklerimiz gerçek mi? Before-after fotoğraflarının arka planında yatanlar neler?
✔İştahımızı kabartan yemek programları için daha uygun saatler seçsek nasıl olur? Gün içinde yediklerimizi zaten yakıyoruz. Akşam saatlerinde izlenen bu programlar uyku saatimize kadar geçen vakti zehir etmesin.
✔Sosyal medyadaki güzellik algısı neyin ölçütü? Sizin değeriniz pantolon ölçünüzden, belinizin kalınlığı inceliği ile mi ölçülüyor?
✔Herkesin yaşam tarzı, alışkanlıkları, maddi manevi birikimleri, alışkanlıkları, genetik mirasları farklı. Hepimiz farklıyız, hepimiz çok özeliz. Bu durumda çevremizle olan kıyaslamamız kendimize bu ölçüde değer biçmemiz niye?


Farkındalığınız bol olsun. Dilerim kendinize daha çok değer verdiğiniz bir gün olur. Sağlıcakla kalın