ÖĞÜN ATLAMAK - DİYETİSYEN ECEM MULLAOĞLU - ANKARA

blog yazısı ekle !

ÖĞÜN ATLAMAK - DİYETİSYEN ECEM MULLAOĞLU - ANKARA

Diyette en önemli şeylerden biri düzendir. Her vücudun olması gereken düzen vardır ve ona uyumlu gitmek bağırsakların da düzenli çalışması demektir

HIZLI KİLO VERMEK İÇİN DAHA AZ YEMEK

Hızlı kilo kaybı vücudu strese sokar. Vücudun strese girmesi demek bağışıklığın düşmesi ve birçok hastalığa kapı açmak demek.

DÜŞÜK KALORİLİ BESLENMEK

Almanız gerekenden çok daha az kalori alırsanız eğer vücut kendini kıtlıktaymış gibi düşünür ve yavaşlatır. Sürekli çok düşük kalorili beslenmek daha sonrasında metabolizmanızın çok fazla yavaşlamasına ve sindirim problemleri yaşamanıza neden olabilir.

KARBONHİDRATI KESMEK

Karbonhidrat vücudunuzun ihtiyacı olan makrobesin öğelerinden en fazla yüzdeye sahip gruptur. Günlük beslenmenizde %50-55 civarında karbonhidrat almalısınız ki vücudun işleyişi normal devam edebilsin. Ancak, buraya dikkat, burada bahsettiğimiz karbonhidrat sağlıklı karbonhidratlar. Şeker, hamur işi, paketli gıdalar değil!

DİYETİ TAKINTI HALİNE GETİRMEK, SÜREKLİ TREND DİYETLER DENEMEK

Sağlıksız diyetler deneyerek metabolizmayı bozuyoruz. Diyette biraz daha rahat davranınca sağlıklı beslenerek çok güzel kilolar gidiyor. Neredeyse diyete ve kilo vermeyi dert eden danışanlarımın hiçbiri kilo veremiyor

BAŞKALARININ BAŞARILARIYLA KENDİNİZİ KIYASLAMAK

Belki de yapılan en kötü hatalardan biridir bu. Diyet yaparken o kadar fazla değişken var ki. Bu değişkenlerin hepsinin karşılaştırdığınız insanla aynı olması neredeyse imkansız.Yaş, boy, kilo aynı olsa dahi yağ-kas dengesi, metabolizma hızı, uyku düzeni, yeme düzeni, hatta yaşadığınız yer bile bir etkendir. Bu nedenle kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Her başarı gerçek başarıdır, ama az ama çok.


Diyetisyen Ecem Mullaoğlu




Ankara Diyetisyenleri