PORSİYON KONTROLÜ - DİYETİSYEN SENANUR ÇEVİK - ANKARA

blog yazısı ekle !

PORSİYON KONTROLÜ - DİYETİSYEN SENANUR ÇEVİK - ANKARA

Porsiyon kontrolünü sağladığımızda iştah ve kilo kontrolü de beraberinde gelir.

Öğünlerinizi tüketirken küçük tabakları tercih edin. Araştırmalar yemek miktarını tabağımızın büyüklüğüne göre ayarladığımızı gösteriyor. Her gün düzenli olarak aynı porsiyonlarda tüketin.Porsiyonlarınızı ayarlarken besinlerden dengeli olarak tükettiğinizden emin olun. Yani biraz protein kaynağı biraz karbonhidrat kaynağı biraz yağ kaynağı şeklinde ve her gün mutlaka bol bol sebzeleriniz tabaklarınızda olsun.

Tabi şimdi özellikle iftarda dönen gözümüze bir çare gerek. Bunun için ilk olarak orucu açtıktan sonra çorbanızı içerek bir 5-10 dk beklemek gerekli (porsiyonlara dikkat etmemizi kolaylaştırır), eğer bekleyemiyorsaniz sonrasında salatayla devam edin ana yemeğe bu şekilde geçiş sağlayabilirsiniz.

.Şimdi şöyle bir durum var; porsiyonları güzelce ayarladığınız tabağınızı bitirdiniz diyelim fakat inanilmaz lezzetliydi daha da yemek istediniz ve sofranızda olan tencereden yarım porsiyon daha ilave ettiniz tabağınıza, gereğinden fazla yediniz...

Bu gibi durumlar için de tencere sofranızda olmasın olabildiğince uzakta olsun bi deneyin gerçekten o anki yeme isteğinizi azaltacak.

Tabi ki porsiyonlar kadar yaptığınız seçimlerin sağlıklı olması çok önemlidir.

TV ve PC başında öğünlerinizi tüketmeyin. Hızlı ve çiğnemeden tüketmemize sebep olabilir ve ne yediğimizi anlamadan daha fazla tüketme durumunda kalabiliriz.

Senanur Çevik Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi




Ankara Diyetisyenleri