SINAVA HAZIRLANIYORUM NASIL BESLENMELİYİM? - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

SINAVA HAZIRLANIYORUM NASIL BESLENMELİYİM? - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

SORU-CEVAP bölümümüzden herkese selamlar!

Uzun sınav hazırlık dönemleri genelimiz için stresli geçen, dengesizlikler yaşadığımız pek de hatırlamak istemediğimiz zamanlar olsa gerek Bu dönemde çoğunlukla kilo alımı ve nadiren de kilo kaybı görülmesi çok normal. Beslenmeyle bu işi nasıl daha doğru çözeriz gelin onu konuşalım
Gece geç saatlere kadar, günün büyük çoğunluğunu masa başında geçiriyoruz. Haliyle fiziksel aktivitemiz her zamankinden daha düşük. O zaman ders aralarında ev/dershane içinde şöyle bir turlasak ortam değişikliği hem mental olarak iyi gelecektir hem de eklerimiz kaslarımız hep aynı pozisyonda kalmamış çok çok az da olsa hareket etmiş olacağız. Bu en basit örneğim üşenmez zaman darlığından şikayet etmezseniz bir yarım saatlik açık hava yürüyüşü en temizi en güzeli.

Ders başındayken yemek işine çok dahil oluyorsak yemek için ayrıca zaman ayırmalıyız. Çünkü ne yediğimizin ve ne kadar yediğimizin bilincinde değiliz ders başındayken. Seçtiğimiz atıştırmalıklar çoğunlukla paketli gıdalar oluyor kolay ulaşıldığından. Bunlar yerine meyveye, galetaya, cevize yer versek çok büyük problemi çözmüş oluruz.

Dershane gibi ortamlarda bulunduğumuzdan yani ev dışında olduğumuzdan hazır ve fast food yemeklere yönelmek durumunda kalabiliyoruz. En basitinden evde hazırladığımız tam buğday ekmeği arası beyaz peynir ile yapılmış bir tost iş görecektir.

Havaların da soğumasıyla su tüketimimiz azalmış durumda su içmeyi unutmadan, susamayı beklemeden günde 2-2,5 litre kadar su tüketmeye dikkat etmekte fayda var. Hem konsantrasyon hem de fazlaca yaşadığımız açlık durumları için.

Bonus: Bu dönemde az da olsa kilo almak bazen kaçınılmaz olabiliyor. Bu gibi durumlarda sizi aç bırakan, yanlış beslenme yöntemleriyle, popüler diyetlerle kilo vermeye çalışmak gibi yanlışlardan kaçının. Daha doğru bilgilenmek isterseniz işin uzmanı olan diyetisyenlerle görüşün.

Bu uzun ve zorlu yolda emek veren herkese başarılar diliyorum. Sınavlar dönemsel şeyler bedenimiz hep bizimle birlikte ona iyi bakın

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri