SÜTÜM YETMİYOR!!! - DİYETİSYEN ZEYNEP EDA İMAMOĞLU - ANKARA

blog yazısı ekle !

SÜTÜM YETMİYOR!!! - DİYETİSYEN ZEYNEP EDA İMAMOĞLU - ANKARA

Emziren annelerden sıkça duyduğumuz bir cümledir bu.Sevgili anneler, beslenme alışkanlıklarınız sütünüzün niteliği için çok önemli.
Süt verimliliğini artırmak için;

Yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun, günde ortalama 3-3,5 litre su tüketin.

Emzirme döneminde şekerli yiyeceklerin süt miktarını artırdığı düşünülür fakat fazla miktarda şekerli besin tüketmek kilo almanıza neden olur.

REZENE ÇAYI emzirme sürecinde hem annenin hem bebeğin gaz şikayetini gidermek için önerdiğimiz bir çaydır. Prolaktin ve östrojen hormon salınımını artırdığı için ANNE SÜTÜNÜ ARTIRICI etkisi de vardır.

FAZLA TÜKETİMİ ANNE SÜTÜNÜ AZALTABİLECEĞİ İÇİN GÜNDE 2 FİNCANDAN FAZLA TÜKETİLMEMELİDİR.

PROTEİNden zengin besin tüketimi önemlidir.

Her sabah 1 adet yumurta, peynir,öğle veya akşam öğünlerinde et-tavuk-balık(haftada 1 mutlaka tüketilmelidir), ara öğünlerde süt ve süt ürünleri mutlaka tüketilmelidir.

Günde 3 PORSİYON süt ve süt ürünü tüketmeniz süt kalitenizi artıracaktır.

Beslenme programınıza kuru meyveleri ekleyebilirsiniz. Özellikle incir ve hurma süt verimliliğini destekleyen besinlerdir.
Kuru meyveler hacimsel olarak küçük fakat şeker oranı yüksek besinlerdir, tüketilirken porsiyon miktarına dikkat edilmelidir.

Yağlı tohumlar ; fındık, badem ve ceviz iyi birer magnezyum ve çinko kaynağıdır. Emzirme döneminde hem süt miktarınızın artması hem bebeğinizin beyin gelişimi için her gün mutlaka tüketilmelidir. ‼️Yağlı tohumları tüketirken kavrulmamış olanlar tercih edilmeli, porsiyon miktarına dikkat edilmelidir..

Tatlı tüketmek istediğiniz zamanlarda şerbetli, hamurlu tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin.

Vitamin ve mineral içerikleri açısından taze sebze ve meylere mutlaka beslenme programınızda yer verin.


Diyetisyen Zeynep Eda İmamoğlu




Ankara Diyetisyenleri