KİLO VERMEM DURDU ŞİMDİ NE YAPMALIYIM ? - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

KİLO VERMEM DURDU ŞİMDİ NE YAPMALIYIM ? - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Belirli bir kiloyu hedefleyip ara kilolarda takılı kalmak sıklıkla gördüğümüz bir durumdur. Bu durumu size şöyle açıklamak isterim. Bir diyet listeniz olsun ve bu diyet listesi genelde direkt sizin hedef kilonuzu baz almaz neden derseniz vücudu öncelikle o beslenme şekline alıştırmak, zorlanmadan, sevdiğiniz yiyecekler çok da mahrum kalmadan KADEME KADEME kilo verdirmeyi hedefler Bu yüzden siz asıl hedef yerine ulaşmadan önce birkaç aşamadan geçersiniz ve ilk aşamaya ulaşınca vücudunuz artık aldığınız o enerjiye o diyete alışmış olacaktır. Yani sizi idame ettiren enerjiyi alıyor ne kilo alıyor ne de veriyorsunuz "ben sende tutuklu kaldım" modunda aynı kiloda beklemektesinizdir.

Şimdi böyle durumlar için ne yapmak gerekir ne yapmamak gerekir bunları konuşalım internetteki bilgi kirliliğinden kurtulalım istiyorum

Diyetisyenle görüşüyorsanız yeniden bir görüşme zamanı gelmiş yeni bir diyete ihtiyacınız var demektir.

Fiziksel aktivitenizi artırabilir aldığınız enerjiye dokunmadan harcadığınızı artırarak kilo vermeyi hedefleyebilirsiniz.

Kış mevsiminde su tüketimimiz azalıyor su tüketimimizi gözlemleyip buradan bir müdahale uygulayabilirsiniz.

Kabızlık gibi şikayetler yaşıyorsak meyveleri kabuklu tüketip, probiyotikli besinler kullanıp(örneğin kefir) bağırsak sağlığımızı olumlu etkileyip şişkinlik durumumuzu azaltabiliriz.

Bir de kendi gözlemimi eklemek isterim. Kış mevsiminde turşu tüketimimiz artıyor turşu içerisinde oldukça fazla tuz barındıran bir yiyecek ve bu da vücudumuzdaki ödemin artmasına haliyle tartıdaki artılara neden olabilir. Gördüğünüz kilo değil su oluyor ama moral bozabiliyor.

Peki ne yapmamalı?

Kürler, detokslar, çaylar, korseler, kendinizi aç bırakmalar kesinlikle istemediğimiz şeyler. Birincisi kür ve çaylar karaciğer ve böbrekleriniz için direkt olumsuz etkisi olan yöntemler. İkincisi aç bırakma yöntemi ile metabolizma hızınızı daha da azaltıp yediklerinizi vücudunuzda depo(yağ şeklinde) etmeye entekre etmiş oluyorsunuz. Siz siz olun bedeninizi aç bırakmayın. Tartı her zaman doğruyu söylemez bunu da unutmayın

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri