yb

Yasemin Bekmezci - Özgeçmişi

Diyetisyen

Bağlantı Kur

Özgeçmiş

HAKKIMDA


1981 yılında Ankara'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimden sonra 1999 yılında Başkent Üniversitesi, Beslenme ve Diyet Bölümü'nü burslu olarak kazandım. 2003 yılında üniversiteden birincilikle mezun oldum. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde bilim uzmanlığını tamamlayarak uzman diyetisyen oldum. 2016 yılında Anadolu Üniversitesi'nin Fitoterapi Yüksek Lisans Programı'nı bitirerek fitoterapi uzmanı unvanını almaya hak kazandım. Burada bitkilerin dünyasıyla tanışarak mesleğime farklı bir bakış açısı kazanma fırsatı yakaladım ve obezite tedavisinde kullanılan bitkilerle ilgili araştırmalar yaptım.


Çalışma hayatıma ilk olarak, 2003 yılında Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde başladım. Arkasından çeşitli kurumlarda klinik diyetisyen, kurum diyetisyeni, yönetici diyetisyen olarak çalıştım. 2012 yılında Acıbadem Sağlık Grubu'nda görev almaya başladım. 2018 yılının sonuna kadar aynı kurum çatısı altında klinik diyetisyen olarak hem poliklinik hem de yatan hastalara beslenme ve diyetetik alanında hizmetler verdim aynı zamanda Acıbadem Sağlık Grubu adına çeşitli kurumlara kurumsal beslenme danışmanlığı yaptım. Bütün çalışma hayatım boyunca mesleki pek çok seminer ve kongrelere katıldım, kurumlara, kadın gruplarına, okullara eğitim ve seminerler hazırlayıp sundum. Beslenme ile ilgili gazete ve dergilerde yayınlanmak üzere makaleler yazdım, televizyon programlarında yer aldım, bilimsel yayınlar yaptım.


2019 Mart ayı itibariyle kurduğum “Yasemin Bekmezci Beslenme Danışmanlık” ofisimde bireysel ve kurumsal beslenme ve diyet hizmetleri vermekteyim. Aynı zamanda uzakta olan danışanlarım için online diyet hizmetleri sunmaktayım.


HİZMETLER:

BİREYSEL DANIŞMANLIK

Kişiye özel beslenme programlarında hizmet verdiğimizalanlar şöyledir:
• Kilo alma-verme programları
• Hastalıklarda Beslenme programları (Diyabet, İnsülin Direnci, Hipertansiyon, Kalp-Damar Hastalıkları, Metabolik Sendrom, Böbrek Hastalıkları, Karaciğer Hastalıkları, Sindirim Sistemi Hastalıkları, GUT, Kanserde Beslenme)
• Kadınlara Özel Beslenme Programları (Gebelik ve Emziklilikte Beslenme, Menapozda Beslenme, Polikistik Over Sendromunda Beslenme, Osteoporozda Beslenme…)
• Bebek ve Çocuk Beslenmesi
• Ergenlik Döneminde Beslenme
• Yaşlılarda Beslenme
• Özel Durumlarda Beslenme (Besin Alerjileri, Gluten Entorapatisi, Laktoz İntoleransı, Vejetaryen ve Vegan Beslenme...)
• Yeme Bozukluklarında Beslenme
• Sporcu Beslenmesi

KURUMSAL DANIŞMANLIK

Bu kapsamda verdiğimiz hizmetler şöyledir:

-Çalışanlara yönelik bireysel beslenme danışmanlık hizmeti
-Menü planlama hizmeti,
-Eğitim, seminer, work-shop hizmetleri

ONLİNE DİYET DANIŞMANLIĞI

Fotoğraflar

Mesleği

Diyetisyen