BİR CUMARTESİ KAHVALTISI - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

BİR CUMARTESİ KAHVALTISI - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Günaydın evlerinde cumartesi kahvaltısı yapacak olanlar ve cumartesi çalışanları,

Klasik kahvaltı tabakları beni doyurmuyor serpmeden aşağısı paklamaz pişi olsun mıhlama olsun balım reçelim tam teşekküllü kahvaltı ille de olacak diyorsan seni burada birkaç öneri bekliyor

Öncelikle şunu bilmelisin ki o kahvaltılarla kilo verme işi çok zorlaşır, tamam diyelim her gün yoğun idmanlar yapıyorsun kolesterolün ne olacak peki ya şekerin? Biliyorsunuz ki her şey sadece kilo vermek değil bunun arka planını da düşünmek en büyük önceliğimiz aslında.

Tamam hadi geçelim önerilere

Sabah kalktık bir bardak mis gibi suyumuzla ayılıyoruz, tabağımızda mümkün mertebe çiğ sebzelere yer verelim az kalorili bol hacimli oldukları için uzun süre tokluk sağlarlar.

Yiyeceğiniz her şey önünüzdeki tabağınızda olsun, ortaya açılmış peynir kabından yemek değil örneğin.

Kızarmış ekmek var tabağımda ama ben sevdiğim için ekledim uzun süre tokluk için ekmeği kızartmadan yemek daha fayda sağlar. Kıtır kıtır oluşu yeme hızınızı artırıyor bu da ekmeği daha kısa sürede bitirmenize neden oluyor. İlle de yiyeceğim diyorsanız 2 dilimse sabah yediğiniz ekmek sayısı 1 dilimini kızartın diğeri normal kalsın.

Başta yumurta olmak üzere peynirinizle birlikte uzun süre size tokluk sağlayacak protein kaynaklarınız mutlaka olsun. Yumurta allerjisi ya da sevmeme gibi bi durumunuz varsa lor peyniri seçebilirsiniz. Hem yağı az olduğundan daha çok yiyip protein miktarını rahatça artırabilirsiniz.
Önerilerimi bu şekilde sıralayabilirim. Serpme kahvaltı işi çok cazip tabi kim sevmez ki ama ben size serpme yemeyin demiyorum hobi olarak yine yiyin sadece biraz daha kontrol

Şahane bi gün olsun

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri