Ara öğünün ne olduğunu anlamak lazım en başta.
Ara öğün ana öğün kadar yoğun enerjiye sahip olmayan öğünlerdir.
Ara öğünlerde genelde meyve süt ve süt ürünleri tükettiğimizi düşünsek de, domates salatalık peynir ekmek gibi miktarı ve hacmi azaltılmış öğünler de ara öğün seçeneği olabilir.
Ara öğünler bizi bir sonraki öğüne kadar tok tutacak öğünlerdir.
Ara öğünler bizi bir sonraki öğüne kadar tok tutarken, ana öğüne kadar aç kalıp da ana öğünümüzde "gözüm dönüyor kendimi durduramıyorum" olayların da önüne geçecek bir tampon, frenleme olarak düşünülebilir.
Ara öğün bir zorunluluk değildir. Bir tercihtir. KAMU SPOTU hahahah.
Gerekirse yapılmalı, ihtiyaç duyulmuyorsa da es geçilmelidir.
Özellikle diyabet hastalarının, obez bireylerin, yeme bozuklukları olan kişilerin, insülin direncine sahip olanların, pkos sendromuna sahip bireylerin ara öğünleri hayat tarzı haline getirmeleri gerekmektedir. Diyabetli bireyler bu konuda istisnası olmayacak gruptandır.
Bu grup dışında kalan bireylerseniz ve ben hiç açlık yaşamıyorum diyorsanız kendinizi de zorlamaya hiç lüzum yoktur.