Tatlı İsteğimiz: Tatlı Tüketimi ve Psikolojik Etkileri
Merhabalar, vaktiniz varsa eğer birkaç şey fısıldayıp sonra kaçacağım. Çevremden gözlemlediğim biraz da içinde bulunduğumuz durumun da etkisiyle etkisi iyice artmış olan bir durumla ilgili. Tahmin ederseniz ki evde geçirdiğimiz sürenin artması, üzücü olayların olması ile sinirlerimiz iyice bozulmuş durumda. Stresimizi baskılamak adına yemeklere kendimizi vermiş olabiliriz. Her şeye çok karamsar bakıyor da olabiliriz. Bununla ilgili bir problem yok hepimiz aynı süreçlerden geçiyoruz ve hepimizin durumu bunlardan farksız değil. Gel gelelim bu noktada dikkat etmemiz gereken birkaç nüans var bunlar gözden kaçıyor olabilir. Sormak istediğim birkaç soru var sizlere
Tatlı Yeme Alışkanlığının Değerlendirilmesi
Mesela tatlı yiyip kendini kötü hissediyor musun? Hissetme şu an veya normal bir zaman diliminde de tatlı yiyebilirsin. Tatlıya büyük anlamlar yükleme. Kendini iyi hissetmek için veya ödül olarak görme. Tatlı=tatlı. Canın istedi ve yedin hepsi bu.
Tatlı yediğin zaman kendini kötü hissedip bu yüzden kendini yoğun egzersize mi veriyorsun? İster şu an istersen normal yaşantında olsun. Egzersizi kendini cezalandırma yöntemi olarak görmemelisin. Bu uzun vadede egzersizden soğumana ve kalıcı bir alışkanlık halinden çıkmasına neden olabilir. Ayrıca bağışıklığın şu an çok önemli kendini aşşırı yoracak fiziksel aktivitelere çok girme derim ben.
Egzersiz ve Stres Yönetimi
Tatlı yediğin için kendini kötü hissediyor ve zaten fiziksel aktivitem yok bari şok diyet falan yapayım diye düşünüyor musun? Burda seni durdurmak zorundayım. Normal şartlarda bile sana negatif yansımalarının çok ciddi olacağı bir durumken bir de dört yanımızı virüsler sarmış ve bağışıklığının en zayıf anını beklerlerken kendine yapacağın en büyük kötülük bu olur. Kati suretle uzak durulmalıdır.
Gerçekten fazla kaçırdığını düşündüğün durumlar içinse alman gereken enerjinin çok üzerine çıkmışsan eğer bunu rutine bindirmediğin takdirde bir sorun ol-ma-ya-cak. Kimse bir günde kilo vermediği gibi bir günde de kilo almaz. Kendine en çok iyi bakman gereken dönemlerden biri.
Kendine Bakmanın Önemi
Beslenmene, uyku düzenine, günlük su miktarına öncelikle çok dikkat etmelisin. Hareketimiz kısıtlandı biraz hareket için başlangıç seviyesi ve orta seviye idmanlar yeterli olacaktır.
Ankara Diyetisyenleri
Ankara Diyetisyen
Çankaya Diyetisyen
Tunalı Hilmi Diyetisyen
Kızılay Diyetisyen
Bahçelievler Diyetisyen
Çukurambar Diyetisyen
Dikmen Diyetisyen
Balgat Diyetisten
Çayyolu Diyetisyen
Ümitköy Diyetisyen
Yaşamkent Diyetisyen
İncek Diyetisyen
Eryaman Diyetisyen
Sincan Diyetisyen
Batıkent Diyetisyen
Yenimahalle Diyetisyen
Demetevler Diyetisyen
Etlik Diyetisyen
Keçiören Diyetisyen
Bağlıca Diyetisyen
Mustafa Kemal Mahallesi Diyetisyen
Ankara Diyetisyen Ücretleri ve Fiyatları