YILDIZ DİYETİSYEN

blog yazısı ekle !

YILDIZ DİYETİSYEN

YILDIZ DİYETİSYEN


Yıldız, Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı semtlerden biridir. Eskilerde gecekondu yerleşimi olan Yıldız semti şimdilerde gelişim sürecine girerek büyük atılımlar göstermiş semt haline gelmiştir. Eski halinden neredeyse eser kalmayan Yıldız semti hemen hemen her alanda çok büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Özellikle planlı bir yerleşim merkezi haline gelen Yıldız en önemli eksiklerinden biri olan diyetisyen açığını da kapatarak bu bölgede ikamet eden ve diğer bölgelerden de gelen insanlara hafta içi ve mesai saatleri dâhilinde gerekli bütün hizmetleri verebilmektedir. Yıldız diyetisyenleri bir süredir herkese diyetisyenlik alanında hizmet vermektedir. Yıldız diyetisyenlerinin en büyük yararı da bu semtte ikamet eden kişilerin diğer semtlere gitmelerine gerek kalmadan diyetetik konularda, beslenme sorunlarını, sindirim rahatsızlıklarını ve diyet ile alakalı muayene ve tedavilerini yaptırabilmeleridir.

Sitemizde bulunan diyetisyenlere AnkaraDiyetisyenleri.com'a Özel İndirim Oranlarını Sorunuz !


Diyetisyen Harika Bengü Soykan

Çankaya

2015 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldum. Fonksiyonel Tıp Diyetisyenliği ve Gastroenteroloji Diyetisyenliği sertifikalarına sahibim. 2017-2019 yılları arasında üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra özel bir klinikte danışan kabul etmeye başladım. Şu anda Hacettepe Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimime devam etmekteyim.

Danışanlarım ile ast-üst ilişkisi yerine işbirliği içerisinde, onların duygularına, fikirlerine ve isteklerine duyarsız kalmadan, psikolojik bir savaşa çevirmeden, karşılıklı keyif alarak danışmanlık sürecini yürütmek mesleki yaklaşımımın temelini oluşturmaktadır. Hedefim, her zaman güncel bilimsel bilgileri takip ederek, yasaklar olmadan, beslenmenin temel mantığını öğreterek, insanların yiyecekleri tanımalarını sağlayarak beslenme ilgili sorunlarını kalıcı olarak çözmektir.

Üniversite eğitimim sırasında deneyim kazandığım kurumlar şunlardır;

Hacettepe Çocuk Hastanesi

Hacettepe Erişkin Hastanesi

Hacettepe Onkoloji Hastanesi

Ankara Güven Hastanesi

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi

Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi



Vücut Ağırlığı (Kilo) Yönetimi/Obezite: Fazla kilonun fiziksel, psikolojik, biyolojik pek çok sebebi olabilmektedir. Kan tahlilleriniz "normal" gözükse bile tahlillerde gözükmeyen, henüz teşhis edilmeyen pek çok faktör kilo vermenize engel olabilir. Veya duygusal nedenler, stres gibi faktörlerle çözümü yemekte aramış ve bu konuda sizi anlamayan, aksine sadece yasaklar koyan ve baskı yapan uzmanlar nedeniyle bir çıkmaza girmiş olabilirsiniz. Kilo verememenin altında yatan bu sebepleri tek tek saptamak ve düzeltmek gerekmektedir. 1 haşlanmış yumurta 1 kibrit kutusu peynir ile başlayan ve yasaklarla dolu sıradan diyet listeleri ya da uydurma detoks programları ya da zayıflama ürünleri bu faktörleri görmezden gelmekte ve ne yazık ki asla kalıcı çözüm sunmamaktadırlar. Tam aksine kişiler kilo verseler de kısa sürede verilen kiloyu hızlıca ve fazlasıyla geri almaktadırlar. Üstüne üstlük kendilerine olan inançlarını kaybetmekte, iradesiz olduklarını düşünmekte ve maalesef sağlıklarından olmaktadırlar. Sizi anlayan, ihtiyaçlarınızı dinleyen, yaşam tarzınıza göre yönlendirmelerde bulunan ve eğer farkında olmadığınız rahatsızlıklar nedeniyle kilo veremiyorsanız bunları saptayıp çözebilen bir uzman ile çalışmak size kalıcı çözümü getirecektir.

Diyabet, İnsülin Direnci, Karaciğer Yağlanması, Gut Hastalığı: Bahsi geçen tüm bu hastalıklar doğrudan beslenme ve yaşam tarzı ile ilişkilidir. Bu faktörleri değiştirmeden ilaç tedavisi ile devam etmek yalnızca ilaç dozlarının her kontrolde artmasıyla, buna karşılık hastanın asla bu hastalığından kurtulamaması ile sonuçlanacaktır. Bu hastalıkların tamamında, uzmanlar tarafından bile doğru bilinen yanlışlar vardır. Güncel olmayan uygulamalar hastalığı biraz hafifletse de tamamen düzelmesine yardım edememektedir. Bu doğru bilinen yanlışların düzeltilmesi ve beslenme eğitimi verilmesi bu hastalıkların çözümü için tek ve altın anahtardır.

Tiroid Hastalıkları, Fibromiyalji, Romatizmal Hastalıklar, Sedef, Egzama, Alerjiler ve Daha Pek Çok Kronik Hastalıklarda Bütüncül (Fonksiyonel) Tıp Diyetisyenliği: Günümüzde hem genç hem yaşlı bireylerde pek çok kronik hastalık görülmektedir. Fibromiyalji, Hashimato tiroidi, kronik yorgunluk, MS, alerjiler, polikistik over sendromu, kısırlık, romatizmal hastalıklar (lupus, ankilozan spondilit vb.), sedef, egzama gibi pek çok hastalık eskisinden daha sık karşımıza çıkmakta fakat çözümsüz oldukları ve ilaçlar ile belli bir yere kadar bastırılabilecekleri düşünülmektedir. Oysa bütüncül tıp bakış açısı bu hastalıkların kökenine inerek tedavi etmeye başlar. Bütüncül tıp diyetisyeni ise bu hastalıklara sebep olan yiyecekleri saptayıp yaşam tarzınızı buna göre değiştirmenize yardım ederek iyileşmenize yardımcı olur. Kimi zaman "sağlıklı" olarak ifade edilen yiyecekler bile size uygun olmayıp hastalıklarınızın iyileşmesine engel olabilir.

Gıda İntoleransları: Tüm dünyada üretilen gıdaların ve yaşadığımız çevrenin olumsuz anlamda değişmesi, sağlığımızı doğrudan etkilemektedir. Önceki yıllarda görülmeyen hassasiyetler şimdilerde pek çok kişi tarafından dile getirilmektedir. Bu noktada sürekli gündemde olan gluten ya da süt ürünü gibi çok bariz hassasiyetlere ek olarak, uzman olmayan kişilerin ayrımını yapamayacağı farklı gıda hassasiyetleri karşımıza çıkabilmektedir (Ör. patlıcan, kakao, domates, avokado, bazı peynirler semptomlarınızı artırıyor ama ihtimal verilmiyor olabilir). Buna ek olarak, hassasiyet saptadıktan sonra yıpranan bağırsağın onarım sürecinin başlatılması, bu gıdalarla mücadele etmekten yorgun düşen vücudun tekrar desteklenmesi ve intolerans gelişen yiyeceklerin yerine neler yenebileceğnin öğrenilmesi için de bir uzman desteği almak süreci hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır.

Mide, Bağırsak Hastalıkları ve Çölyak: Sağlığın temeli sağlıklı çalışan bir sindirim sisteminden geçmektedir. Güncel uygulamalarda mide rahatsızlıkları mide koruyucular ile bastırılmakta, bağırsak rahatsızlıklarına ise çoğu zaman ya teşhis konulamamakta ya da çözümsüz kalmaktadırlar. Halbuki size özel planlanmış doğru bir beslenme programı ile kendinizi daha iyi tanımanız, size uygun olan ve olmayan yiyecekleri öğrenmeniz tüm bu rahatsızlıkların çözümü için altın anahtardır. Ayrıca, en güncel uygulamalar mide koruyucular ile semptomların bastırılmasını değil, aksine doğru protokol ile midenin eski gücüne kavuşturulmasını tavsiye etmektedir.

Çölyak ise önceki yıllarda çocukluk çağında başladığı düşünülen fakat günümüzde yetişkinlik döneminde sık sık teşhis konulan, genetik temelli bir hastalıktır ve tek çözümü bu hastalığa uygun "glutensiz" beslenme şeklinin yaşam boyu uygulanmasıdır. Fakat, bir uzman gözetiminde uygulanmadığında hem gözden kaçan pek çok faktör olabilmekte hem de yanlış tercihler nedeniyle glutensiz de olsa sağlıksız bir beslenme stili geliştirilmektedir. Kısa süreli bir danışmanlık ile glutensiz beslenmenin inceliklerini öğrenmek, bu düzeni hayat boyu sürdürmeniz konusunda size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Kadın Hastalıkları: Kadınlarda sıklıkla görülen polikistik over sendromu (PKOS), adet düzensizliği, endometriyozis gibi durumların neredeyse tamamı yaşam tarzı ile ilişkilidir. İnflamasyonu azaltan bir beslenme stili ve doğru gıda takviyeleri ile bu durumların hepsini aşmak son derece mümkündür.

Kısırlık (infertilite) ve Fertilizasyon (Tüp Bebek) Tedavisi: Genellikle fazla kilo bu konuda risk faktörü kabul edilse de kilo sorunu olmayan kişilerde de çeşitli gıda hassasiyetleri nedeni ile kişiler farkında olmadan vücutlarında gerçekleşen inflamasyon durumu hem üreme hücrelerinin kalitesini hem de rahim duvarına tutunma ihtimalini ciddi düzeyde düşürmektedir. Gebelik öncesinde fazla kilosu olsun ya da olmasın, hem anne hem baba adayının inflamasyonu azaltan bir beslenme stili ile tedaviye başlaması başarı oranını önemli ölçüde artırmaktadır. Anneye ait yumurtanın kalitesi, babaya ait spermin kalitesi ve döllenme sonrasında tutunma için rahmin sağlıklı olması gebeliğin oluşması için temel koşullardır.

Gebelikte Beslenme: Gebeliğin ilk gününden itibaren anne ve babamızdan aldığımız genetik kodlar annenin gebelik sırasındaki tercihleri ile şekillenmeye başlamaktadır. Örneğin, bebeğin genetik kodunda obeziteye yatkınlık varsa, gebelik esnasında doğru beslenerek bunun baskın hale gelmesi önlenebilir ya da çok daha baskın olmasına sebebiyet verilebilir. Bu nedenle fazla kilosu olsun ya da olmasın, gebelerin sağlıklı beslenmesi sonraki kuşağın sağlığı için temel basamaktır. Özellikle kilo sorunu olan gebeler ise bebeklerinin aynı sorunu ve başka sorunları yaşamasına engel olup onun sağlığını korumak; doğum sırasında kendilerini de etkileyecek riskleri azaltmak ve çocuklarına doğumdan sonra da doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak amacıyla gebelik süresini bir değişim ve öğrenme süreci olarak geçirebilirler.

Kurumsal Beslenme Danışmanlığı: Catering firmaları genellikle üzerine düşünülmemiş menüler planlamakta ve maliyeti ön plana koymaktadırlar. Bu menüler ile çalışanlar sadece "karnını doyurmakta", çoğu zaman öğün sonrasında hantallaşarak iş verimini düşürmekte, uzun vadede ise sağlığını kaybederek işletmeye ekstra bir yük olarak dönmektedir. Oysa maliyeti artırmadan, firmanıza özel olarak yapılacak değerlendirme sonucunda, personelin sağlık durumu ve ihtiyaçları en doğru şekilde belirlenerek çok daha verimli işleyecek menüler planlamak mümkündür.

Ayrıca kurumsal eğitimler, çeşitli rahatsızlıkları olan çalışanlar için bireysel danışmanlık için de bir uzmandan destek almak hem firmanın çalışanına verdiği değeri göstererek kurumsal bağlılığı ve motivasyonu artırmakta, hem de sağlıklı personel firmanın iş verimini artırarak kayıp iş günü sayısını, iş kazalarını ve sağlık harcaması maliyetlerini azaltmaktadır.
devamını oku...
Adres: Turan Güneş Bulvarı Akçam Plaza D 100/7 Çankaya - Ankara

Diyetisyen Nur Türkmen

Çankaya

Merkez, Çankaya semtinde bulunan uzmanlıkla hizmet veren bir diyet merkezidir. Diyetisyen Nur Türkmen, sağlıklı beslenme konusunda geniş bir bilgi birikimine sahip olup, müşterilerine bireysel beslenme programları hazırlamaktadır.

Menapoz Döneminde Özel Beslenme Menopoz döneminde hormonal değişikliklerin etkisiyle kilo alımı ve metabolizma hızındaki düşüş meydana gelebilmektedir. Merkez, bu dönemde optimal beslenme programlarıyla sağlıklı bir kilo kontrolü sağlamaktadır.

Menü Planlama Diyetisyen Nur Türkmen, müşterilerinin yaş, cinsiyet, kilo, boy gibi özelliklerini dikkate alarak kişiye özel beslenme planları hazırlamaktadır. Bu planlar, müşterilerin beslenme alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak kolaylıkla uygulanabilir.

Online Diyet Diyetisyen Nur Türkmen, online diyet hizmetiyle müşterilerine her zaman ve her yerden destek olmaktadır. Online diyet hizmeti sayesinde müşteriler, istedikleri zaman diyetisyenleriyle iletişime geçerek beslenme programlarını takip edebilmektedir.

Polistik Over Sendromu ve Beslenme Tedavisi Polistik over sendromu, hormonal dengesizliklere neden olabilen bir durumdur. Merkez, polistik over sendromu olan müşterilerine özel beslenme tedavileri uygulayarak hormonal dengenin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

Şeker Hastaları için Beslenme Şeker hastalığı olan bireyler için doğru beslenme programı oldukça önemlidir. Diyetisyen Nur Türkmen, şeker hastalarının kan şekerini dengelemeye yardımcı olacak beslenme planları hazırlamaktadır.

Sporcu Beslenmesi Sporcuların performansını artırmak ve iyileştirmek amacıyla doğru beslenme oldukça önemlidir.
Merkez, sporcuların ihtiyaçlarına göre özel beslenme programları hazırlayarak maksimum performans elde etmelerine yardımcı olmaktadır.

Troid Hastalıklarında Beslenme Troid hastalıkları metabolizmanın düzenlenmesinde önemli bir rol oynar.
Diyetisyenlik merkezi, troid hastalıkları olan bireylerin beslenme programlarını tiroide uygun şekilde düzenleyerek sağlıklarını desteklemektedir.

Vejeteryan Beslenmesi Vejeteryan beslenme programları, hayvansal ürün tüketmeyen bireyler için özel olarak hazırlanmalıdır.
Merkez, vejeteryan olan müşterilerine ihtiyaçlarına uygun beslenme programları sunarak dengeli ve sağlıklı beslenmelerini sağlamaktadır.

Yaşlılıkta Beslenme Yaşlı bireylerin beslenme ihtiyaçları genç bireylerden farklılık gösterebilir.
Diyetisyen Nur Türkmen, yaşlı bireyler için özel beslenme programları hazırlayarak yaşa uygun beslenmelerine destek olmaktadır.

Yeme Bozukluklarında Beslenme Yeme bozuklukları, fiziksel ve psikolojik sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahip bir durumdur.
Merkez, yeme bozuklukları olan bireylere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak için beslenme programları oluşturmaktadır.

Zayıflama Programı Diyetisyen Nur Türkmen, kilo verme hedefi olan bireyler için etkili zayıflama programları hazırlamaktadır. Kişiye özel beslenme planlarıyla sağlıklı bir şekilde kilo verme sürecine destek olmaktadır.

Merkez, Çankaya semtindeki uzman ekibiyle müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için çalışmaktadır.
Sağlıklı beslenme konusunda destek almak ve kişiye özel beslenme programlarına sahip olmak isteyenler, Diyetisyen Nur Türkmen'e başvurabilirler.
devamını oku...
Adres: Turan Güneş Bulvarı Yukarı Dikmen Mahallesi Yıldız Kule İş Merkezi Kat:8 No:36 Çankaya – Ankara

Diet Works Beslenme Danışmanlığı - Çankaya

Çankaya

DietWorks Beslenme Danışmanlığı

DietWorks, Çankaya şubesi başta olmak üzere 7 farklı şubesi ve alanında uzman diyetisyen kadrosuyla yüz yüze ve online olarak hizmet veren Türkiye'nin en büyük Beslenme Danışmanlığıdır. Yüz yüze veya online tüm randevularınızda ilk görüşmeleriniz ücretsiz olarak gerçekleştirilmekte olup, yüz yüze görüşmelerimize özel tüm şubelerimizde her seans vücut ölçüm ve analizleriniz gerçekleştirilmektedir.

DietWorks Beslenme Danışmanlığı 9-16 yaş çocuklardan her yaş grubunda yetişkinlere, gebelik süreci devam eden ya da emziren annelere, polikistik over, hashimato, hipotiroidi-hipertiroidi, tip 2 diyabet gibi sağlık problemleri nedeniyle sağlıklı ve doğru beslenmeye ihtiyaç duyan bireylere kadar geniş bir yelpazede danışanlarımıza hizmet vermektedir. Ayrıca gerçekleştirilen görüşmelere bağlı olarak haftalık kişiye özel beslenme programları hazırlanmaktadır.

Detaylı bilgi ve randevu için Çankaya ve diğer şubelerimizde bizleri ziyaret edebilirsiniz.

Sizin Hedefiniz Bizim İşimiz…

Diet Works Beslenme Danışmanlığı, Bahçelievler semtinde hizmet veren bir diyet merkezidir.
Diyet Works Beslenme Danışmanlığı, uzman kadrosu ve kişiye özel beslenme programlarıyla müşterilerine sağlıklı bir şekilde kilo verme ve ideal kiloya ulaşma konusunda destek olmaktadır.

Diet Works Beslenme Danışmanlığı, bebek beslenmesinden sporcu beslenmesine kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunmaktadır.

Merkezimizde verilen hizmetler arasında bebek beslenmesi, çocukluk çağı obezite çözümleri, diyet koçluğu, ergen beslenmesi, gebelik sonrası kilo verme, kilo alma programı, menapoz döneminde özel beslenme, menü planlama, şeker hastaları için beslenme, sporcu beslenmesi ve zayıflama programı bulunmaktadır.

Diet Works Beslenme Danışmanlığı'nın en önemli özelliklerinden biri, her bir müşterinin ihtiyaçlarına ve vücut yapısına göre özel beslenme programları hazırlamasıdır. Uzman diyetisyenlerimiz, müşterilerimizin kilo verme veya kilo alma hedeflerine ulaşmaları için detaylı bir şekilde beslenme programları oluşturmakta ve düzenli takip etmektedir.

Diet Works Beslenme Danışmanlığı'nın sunduğu diğer bir hizmet de diyet koçluğudur. Diyet koçları, müşterilerimize motivasyon ve destek sağlamakta, onların beslenme alışkanlıklarını düzenlemelerine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca, sporcu beslenmesi konusunda da uzman olan merkezimiz, sporcuların ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidrat ve diğer besin öğelerini dengeli bir şekilde tüketmelerini sağlamaktadır.

Diet Works Beslenme Danışmanlığı, Çankaya'nın en çok tercih edilen diyet merkezlerinden biri olup, müşterilerine sağlıklı ve bilinçli beslenme konusunda kaliteli hizmet sunmaktadır.

Eğer siz de ideal kiloya ulaşmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız, Diet Works Beslenme Danışmanlığı'nı ziyaret edebilir ve uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Sağlıklı bir yaşam için ilk adımı atın ve hayalinizdeki kiloya ulaşın.

devamını oku...
Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi No:4/9 Bahçelievler-Ankara


Ankara içerisinde ki semt ve mahallelerin her biri artık çok daha gelişmiş sağlık birimlerine kavuşmuştur. Özellikle bu semtlerden biri de Yıldız semtidir. Yıldız'da bulunan diyetisyenlerin en şanslı olduğu noktalardan birisi de diyetisyen klinikleri tam donanma sahiptir. Yani diyetisyen klinikleri ileri teknoloji alet ve ekipmanlara sahip olduğu gibi diyetisyen hekimleri de oldukça deneyimli ve tecrübelidirler. Bu sayede diyetisyen hekimleri bu alet ve ekipmanların kullanılması konusunda oldukça başarılıdırlar. Yıldız diyetisyenleri, kendi alanlarında en başarılı, deneyimli ve tecrübeli diyetisyenlerherkese eşit olarak ve hafta içi, mesai saatlerinde hizmet vermektedirler.

Yıldız diyetisyenleri, son dönemlerde büyük atılımlar göstererek insanların diyetetik sorunları ve tedavisinin yanı sıra insanlara dengeli ve yeterli beslenme konusunda gerekli çalışmaların yürütülerek muayene ve tedavileri yapılmaktadır. Birçok insanın hayatında oldukça zorluklara sebep olan aşırı kilo ya da aşırı zayıflık sorunlarının çözümü içinde önemli rol oynamaktadırlar. Yıldız diyetisyenleri insanların diyet konusunda bilinçlendirilmesi ve doğru bilinen yanlışlardan uzaklaştırılmalarına yönelik birçok çalışmayı organize ederek bire bir kendileri de uygulamaktadır. Gerek okullar yönelik çalışmalar olsun gerek ise kişileri doğrudan bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütmektedirler. Deneyimli ve tecrübeli diyetisyen hekimlerinin görev yaptıkları Yıldız diyetisyenleri son derece başarılı sağlık hizmetleri vermektedirler.



Sitemizde bulunan diyetisyenlere AnkaraDiyetisyenleri.com'a Özel İndirim Oranlarını Sorunuz !