EKMEĞİ KESTİM AMA ZAYIFLAYAMIYORUM! - DİYETİSYEN ECEM MULLAOĞLU - ANKARA

blog yazısı ekle !

EKMEĞİ KESTİM AMA ZAYIFLAYAMIYORUM! - DİYETİSYEN ECEM MULLAOĞLU - ANKARA

SİZ DE Mİ BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Zayıflamak isteyen birçok insanın yaptığı ilk adımlardan biri ekmek yememek. Toplum olarak çok ekmek tükettiğimiz doğru; hatta en fazla tükettiğimiz tahıl ürünü EKMEK. Ancak obezite riskini arttıran, kilo vermenizi engelleyen ekmek değil ne tür ve ne miktarda ekmek tükettiğinizdir.

GERÇEKTEN EKMEĞİ KESTİNİZ Mİ ACABA?

1 dilim ekmek yerine geçen besinler: 3 yemek kaşığı yağsız bulgur/pirinç/şehriye pilavı veya makarna, 1 kepçe kadar çorba, 90 gram kadar patates, 50 gram kadar haşlanmış mısır, 40 gram kestane, 20 gram un, 1/3 poğaça, 2 adet wasa, 2 dilim etimek, 1/4simit, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi…
Hal böyleyken ekmeği kesmek biraz imkansız gibi. Ayrıca bu besinlerin çoğunda yağ ilavesi de cabası.

EKMEĞİ GERÇEKTEN HİÇ TÜKETMEYELİM Mİ?

Tabii ki HAYIR. Tam tahıllı ekmek gibi saflaştırılmamış tahıl ürünleri B12 dışında B grubu vitaminlerinden ve E vitamininden zengindir. Ayrıca posa içeriği sayesinde kan şekerinizi düzenler, tokluk sağlar ve bağırsak sağlığına yardımcıdır. Ayrıca beynimizin ve kaslarımızın ana enerji kaynağı karbonhidratlardır. Bu yüzden beslenmemizde özellikle tam tahıllı ekmek, bulgur, kepekli pirinç/makarna gibi ekmek ve ekmek yerine geçen besinleri yeteri kadar eklemeliyiz.


Diyetisyen Ecem Mullaoğlu




Ankara Diyetisyenleri