ÖLÇÜLÜ YE - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

ÖLÇÜLÜ YE - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Gününüz çok güzel geçsin

Hayatımızın her alanında da olduğu gibi en temel ihtiyacımız olan beslenmede orta yolu bulmak en akıllıca yol diye düşünüyorum. Aşırılıktan kaçınıp, bizi yormadan, üzmeden, aç bırakmadan olması gerektiği gibi sürdürebilmek.

Mesela canımız ev yapımı bir adet kurabiye yemek istiyorsa kahvemizin yanında gönül rahatlığıyla yiyebilmek veya sırf canımız istedi diye arkadaşlarla buluştuğumuzda bademli ızgara tavuklu salata söyleyebilmek. Ki inanın salata yemek için bir diyet süreci içinde olmanıza gerek yok. Keyfiniz ne istiyorsa...

Bu bağlamda gözden kaçmaması ya da niyetin yanlış anlaşılmaması için şu vurguyu da yapmadan geçmemem lazım. Burda dilediğiniz kadar canınızın istediği şeyleri yiyebilirsiniz gibi bir durum KESİNLİKLE söz konusu değil. Ölçü, ölçü, ölçü... Dengeyi korudukça hiçbir problemimiz yok. Bu anlamda biz beslenme uzmanları sizin öğünlerinizi düzenlemek, ölçü miktar konusunda size yardımcı olmak için buradayız.

Kendinizi dinleyin, bedeninizi dinleyin. Neye ihtiyacınız neye açlığınız varsa onu yemenizle ilgili bir kez daha düşünün derim. Çünkü onu yememek için sarf ettiğiniz enerji, alternatif yollar bazen isteğinizi köreltmeyecek kadar etkisiz olabiliyor. Siz bunu bir düşünün derim. Günaydın ve olur da görüşemezsek iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler.

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri