DİYETİSYEN SADECE KİLO MU VERDİRİR? - DİYETİSYEN SENANUR ÇEVİK - ANKARA

blog yazısı ekle !

DİYETİSYEN SADECE KİLO MU VERDİRİR? - DİYETİSYEN SENANUR ÇEVİK - ANKARA

Son zamanlarda popüler olmaya başlayan ( özellikle zayıflama konusunda ) bir meslek grubu olduk. Hemen hemen herkesin çevresinde mutlaka bir diyetisyen var. Ama aslında diyetisyenler neler yapıyor çoğu kişi daha tam olarak bilmemektedir.

4 yıllık lisans sürecinde emin olun sadece zayıflama konusunu görmedik. Öğrendiğimiz bilgilerle hepimiz sağlıklı yaşam adına elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışmaktayız.

Diyetisyenlerin lisans sürecinde aldığı , uzmanlık alanı olduğu konulardan bazıları aşağıdadır

1) obezite 2) kilo alma 3) sağlıklı beslenme 3) bebek ve çocuk beslenmesi 4) gebelik öncesi ve gebelik döneminde beslenme 5) emzirme döneminde beslenme 6) ergenlik döneminde beslenme 7) yaşlılıkta beslenme 8) diyabette beslenme 9) karaciğer hastalarında beslenme 10) böbrek hastalarında beslenme 11) çölyak hastalarında beslenme 12) psikolojik ve nörolojik hastalıklarda beslenme 13) kalp hastalarında beslenme 14) polikistik over sendromunda beslenme 15) böbrek hastalarında beslenme 16) hiperkolestrolde beslenme 17) hipertansiyonda beslenme 18) yeme bozukluklarında beslenme 19) gut hastalığında beslenme 20) eklem hastalıklarında beslenme 21) besin alerjilerinde beslenme 22) vejeteryan beslenmesi 23) bariatrik cerrahı sonrası diyet tedavisi 24) sindirim sistemi rahatsızlıklarında beslenmesi .....gibi ve daha yazmadığım birçok hastalıklara uygun beslenme tedavi vardır.

Elbette ki doktorunuz tedavinizi yapıyordur ve hatta diyetisyene yönlendirmektedir. Önemli olan nokta kesinlikle beslenmeyi hafife almayın. Doğru bir beslenmeyle birçok şeyin üstesinden gelebilirsiniz.

Senanur Çevik Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi




Ankara Diyetisyenleri