ESTETİK GÖRÜNÜM - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

ESTETİK GÖRÜNÜM - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Bizim meslek grubundaki insanlara sorulan sorular içinde top listesinde çok rahat zirvedeki yerini koruyan bir sorudur bu Bende şu soruyu sormak istiyorum "o göbek gitse ne olacak?" Hadi biraz bu konuyu irdeleyelim.

Evet birçok insan estetik görünüm için diyet yapıyor bunlar kısa süreli ve belli hedefe yönelik oluyor. Bu durumun size faydasının zararının yanında sönük kaldığını hatta pek de bir faydası olmadığını tekrar tekrar hatırlatmak isterim. Olayın ana hattı o görüntüyü ulaşmak olunca aracımız ne olursa olsun sonuç orasıysa kabul edilebilir gibi gözüküyor aç kalarak, çok düşük kalorili diyetler yaparak, ayılmalı bayılmalı bir sürü yöntem deneniyor. O göbek gidiyor plajlarda istenilen sahneler yaşanıyor ancak öte yandan yaz bitti iş başı yapıldı ve o göbek de bizimle birlikte çalışma masasına oturdu. Bu böyle olmadı mı? Hep aynı tekrar hep aynı rutin. Sen de sıkılmadın mı bu durumdan?

İşte bu yüzden soruyorum o göbek gidince ne olacak diye. İstiyorum ki amacın hedefin sağlıklı beslenmek olsun, senin için ne gerekiyorsa bunu yapman kafandaki yerleşmiş olan o yanlış diyet algısını kırmak olsun zaten sonucunda istediğin yere de varacaksın. Sen vazgeçemediğin belki de hiç vazgeçmek istemediğin yanlış beslenme şeklinden uzaklaşmadıkça hep işi daha da çıkmaza girecek. Bu kısır döngü yaz kış devam edecek.

Çok üzülerek söylüyorum ki o göbeğin gitmesi için ne bir ürün ne bir formül ne de yağ yakan zırvalar yok Senin ihtiyacın olan her şey dolabında var sen açsın arkadaşım aç! Senin sağlıklı beslenmeye açlığın var. Vücudunun enerjiye ihtiyacı var.

Yaşam tarzı değişikliği ile kalıcı sonuçlar alınabiliyor. İşin kilit noktası tam da burası sanırım. Hem beslenme hem de yaşam biçiminizdeki yanlışları tespit edip onları iyileştirme ve geliştirme yoluyla o kısır döngüden çıkacak ve o göbeğin nasıl gideceğini düşünmeyeceksiniz bile çünkü buna gerek kalmayacak.

Bir de işi "bu göbek nasıl gidecek" diye düşünmeden bu yolla dene bakalım hangisinde daha çok yorulacaksın? Hangisindeki sonuçlar seni daha mutlu edecek?

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri