PCOS - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

PCOS - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Elbette yan etkilerini azaltacak etkili yöntemler var ancak PCOS üzerinde tedavi sürekli olmadıkça etkiler yeniden kendini gösterecektir. Yani kalıcı olarak güle güle demek tedavi sürekli olmaksızın imkansız.

Başlangıçta basit beslenme düzenlemeleriyle basit egzersiz katkısıyla PCOS'un etkileri azaltılabiliyor. Yine yapılmış olan çalışmalara göre PCOS'lu bireyler her zaman fazla kilolu değildirler fakat PCOS obezite ve insülin direnci ile ilişkilidir. Beslenme ve egzersizin kombineli yaklaşımıyla kilo kaybı olmaksızın PCOS'un olumsuz etkileri üzerinde engelleyici etki yaratabilir.

Beslenme konusunda yaklaşımımız basit şekerden, paketli gıdalardan uzak durmakla başlamalı. Glisemik indeksi düşük yani kan şekerini yavaş yükselten haliyle yavaş düşüren dolayısıyla çabuk acıkmayacağınız bir beslenme şekli en iyi yaklaşımdır. İnsülin direnci söz konusu olduğu için kilo kontrolü oldukça önemli. Bu konu için alanında profesyonel kişilerle yani bizlerle iletişime geçmeniz daha kolay ve etkili bir şekilde çözüme ulaşmanızı sağlayacaktır.

Beslenme ve egzersiz dahil bir yaşam tarzı değişikliği ile PCOS'un etkileri kontrol altına alınamamışsa bir kadın doğum uzmanı ile görüşmekte fayda var. Beslenme ve egzersizden istenilen sonuç alınamadığında oral kontraseptif dediğimiz doğum kontrol hapları ile adet düzensizlikleri ve hormonal durum bozukluğu kontrol altına alınmaya çalışılıyor ve oldukça etkili bir yöntemdir. Tabi bu yöntemi ancak doktor tavsiyesi ve kontrolünde uygulamanız gerekmektedir.

PCOS hakkındaki farkındalığımızın arttığı ve önlemlerle birlikte olumsuz etkilerinden korunduğumuz günlere.Unutmayın doğru beslenme ve ılımlı düzeyde egzersizle birçok hastalıktan korunmak ve etkilerinden korunmak mümkün.

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri