EGZERSİZLE KİLO VERME - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

blog yazısı ekle !

EGZERSİZLE KİLO VERME - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA

Egzersizin kilo kaybı üzerindeki etkisi su götürmez bir gerçek ancak egzersize yüklenen bu anlam egzersizin etkisi ve sürekliliğini biraz hırpalıyor gibi. Yaptığınız egzersizin egzersizi olmasının hiçbir önemi yok, sizi en çok mutlu eden kendinizi iyi hissettiğiniz egzersizle duygusal bir bağ kurmanız bence daha anlamlı. Toplumda kısa boylu birinin basket oynaması anlamsız görülebilir, kişi bu spordan zevk alıyor ve mutlu oluyorsa devamlılığını sağlamakta zorlanmayacaktır. Bu yüzden öncelikle size iyi gelen egzersize yönelmeniz daha iyi olabilir, popüler olan ya da Ayşe de yapıyor ben de yapayım dediğiniz egzersiz sizin için süreklilik sağlamayabilir.

Egzersize yüklenen anlam sadece "kilo verdiren bir yöntem" olunca birey istediği sayıya ulaşınca egzersize bay bay diyebiliyor ardından harcanan enerji azalıyor birey kilo almaya veyahut sporla sağlamış olduğu görüntüyü kaybetmeye başlıyor. Tekrar spor salonu arayışı tekrar idmanlar bırakış ve yeniden aynı kısır döngü.

Sevdiğiniz size iyi gelen sizi zorlamayacak(zorluğu seviyorsanız egzersizin sizi zaten zorlamaz) bir egzersiz bulup onu hayatınızda uygun bir yere montelemek gerektiği düşüncesindeyim. Nasıl ki diyet konusunda "yaşam şekli" haline getirme gerekliliği hakkında hemfikir olmuşsak spor için de bu geçerlidir. Birkaç gün/sefer yapılan egzersizin kilo kaybı üzerinde etkisi yok denecek kadar azdır.

Diyet veya egzersiz ikisi de tek başına kilo vermenizi sağlayacak yöntemlerdir. İkisi birlikte oldu mu tadından yenmez. Süreklilik en çok istediğimiz kriterdir. Diyetiniz ve egzersiziniz daim olsun.

Diyetisyen Büşra Uzun




Ankara Diyetisyenleri